browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Leukste parken van Barcelona

Een stedentrip Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele parken. Ben je voor een langere periode in Barna ? Pak dan elke dag in combinatie met activiteiten in de stad, een relaxmomentje in een park. Ben je voor een korte periode in Barcelona, besteedt dan tenminste een dagdeel aan het bezichtigen van een aantal fraaie parken in Barcelona! In dit artikel leiden we je langs de leukste parken van Barcelona, waar je absoluut moet zijn geweest!

Park Guëll

Park Guëll is de bekendste en de meest bezochte park van Barcelona. Het park dat is ontworpen door de meester architect Antoni Gaudí him self straalt één en al schoonheid uit. De oorsprong van het Park Guëll gaat terug tot het einde van de negentiende eeuw, toen een welgestelde Catalaans aan Gaudí de opdracht gaf om de stad te voorzien van een typisch Engelse tuinpark. De taak werd met verve door Gaudí uitgevoerd en sinds vandaag de dag is Park Guëll bij de inwoner van Barcelona een geliefd ontmoetingsplek of plaats om heerlijk uit te rusten en geldt het als één van de toeristische trekpleisters van Barcelona. In het park, dat is aangekleed met sierlijke veelkleurige, mozaïeken kun je je uren rondbanjeren en vergeet niet om bij de balustrade rustig te gaan zitten, een kiekje te schieten en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Park Guëll - Leukste parken van Barcelona

Parc de la Ciutadella

Gelegen dichtbij Parc Zoologic vindt je het grootste park van Barcelona: Parc de la Ciutadella. Een combinatie van een bezoek aan de dierentuin en dit park is een populaire dagdeelbesteding van menig rugzaktoerist of vakantieganger. Het oorspronkelijke fort is een oase van rust, met een waterval, vijver, een meer en bovenal erg veel groen. Wil je even lekker tot rust komen en de kinderen laten spelen? Dan is dit kindvriendelijke park de ideale bestemming voor een siësta. Vergeet ook niet een foto te maken met de immense Font de la Cascada op de achtergrond. Ook is er de mogelijkheid om een bootje te huren en zelf rondom het park te roeien.

Parc de la Ciutadella - Leukste parken Barcelona

Montjuïc

Precies tussen Placa d’Espanya en de haven van Barcelona tref je de heuvel Montjuïc,dat in feite één groot park op een heuvel is. Montjuic is een attractie op zich zelf, waar je door het aanbod van de vele bezienswaardigheden wel een hele dag kunt vermaken. Via het Olympisch Stadion, die als thuisbasis van de Olympische Zomerspelen in 1992 diende, loop je langs de bekende Telecommunicatietoren van Montjuïc en het Museo Joan Miró naar de schitterende tuinen van Jardi Botànic;

Jardí Botànic de Barcelona

Iets minder bekend en bezocht door de gemiddelde toerist, maar toch zeker één van de wonderlijkste parken van Barcelona is Jardí Botànic de Barcelona. Het tuin, dat al is aangelegd in de 18e eeuw, doet sterk denken aan een amfitheater en op de plaats van het park bevond zich vroeger de sloppenwijk de Can Valero. Het park toont 87 perken met flora uit onder meer Zuid-Afrika en Australië en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Altijd al romantisch willen picknicken? Neem je broodjes mee en geniet tussen de cactussen en palmbomen van een welverdiende lunch.

Jardi Botanic Barcelona

Parc Zoologic de Barcelona

Zoals de naam doet vermoeden is het Parc Zoologic een park en dierentuin in één. Gebouwd rondom 1888 en opgeleverd in 1892 is het dierentuin meer dan 10 hectare groot. In Zoologic kun je ongeveer 7500 dieren spotten en denk hierbij aan rode flamingo’s en Iberische wolven, maar ook aan vele reptielen en roofvogels. Het park is ook gewild om haar bijzondere fauna van het Iberisch Schiereiland.