browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia: de hotspot van Barcelona

Mocht u in de gelegenheid zijn om slechts 1 activiteit in Barcelona te ondernemen, of wilt u tijdens uw stedentrip Barcelona direct de hotspot zien, dan zult u een bezoek aan La Sagrada Familia moeten brengen! Dit memorabele gebouw, voluit Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família, is ontworpen door Antoni Gaudí en een bezoek hieraan is een ware belevenis!

Sagrada Familia

Ontwerp en bouw La Sagrada Familia

Het unieke aan La Sagrada Familia is dat de kerk tot op heden nog niet af is; sinds de bouw in 1882 is gestart, wordt er nog steeds gewerkt aan de oplevering hiervan. Anno 2013 is aangekondigd dat de bouw rond 2026 af zou moeten zijn, echter is het zeer aannemelijk dat de deadline opnieuw naar voren wordt geschoven. Het grappige aan de Heilige Familie, is dat u bij een bezoek zelf ‘een steentje zult bijdragen’ aan de voortgang van de bouw. De bouw van de basiliek is namelijk mede afhankelijk van de gegenereerde bezoekersinkomsten. Ondanks dat de kerk een onafgebouwd project is, is het een wereldberoemd gebouw en eigenlijk is de Sagrada Familia het symbool van (toeristisch) Barcelona. Met 2,8 miljoen bezoekers per jaar is La Sagrada Familia het meest bezochte monument van het land.

Bezoeken van La Sagrada Familia

Het eerste advies dat we u zullen meegeven is dat u een uur wachten moet meerekenen in de tijdsplanning. Hoewel het altijd afhankelijk is van de dag en seizoen dat u in Barcelona bent, zal de wachttijd van de entree van de populaire basiliek doorgaans een uur zijn.

Openingstijden La Sagrada Familia

In feite kan La Sagrada Familia elke dag worden bezocht. Tussen oktober en maart zijn de openingstijden tussen 9:00 uur en 18:00 uur en in het hoogseizoen tussen april en september zijn de openingstijden 9:00 uur tot 20:00 uur. Een normale ticket voor de entree is €14,80. U betaalt €19,30 voor de entree inclusief een bezoek aan de toren.

Routebeschrijving La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is gelegen aan Carrer Mallorca 401 en u kunt de kerk eenvoudig bereiken per metro. Pak lijn L2 of L5 en stap uit op metro halte Sagrada Família. Het immense gestalte van de kerk kunt u niet missen!

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
La Sagrada Familia

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

La Sagrada Familia 41.403660, 2.174542