browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kathedraal van Barcelona

Gelegen aan de Plaça de la Seu, midden in de wijk Barri Gotic, is de Cathedral de Barcelona ofwel de Kathedraal van Barcelona een opmerkelijke blikvanger. De Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, zoals de gotische kathedraal van Barcelona voluit heet, is één van de toeristische trekpleisters in het centrum van de stad. De Kathedraal van het Heilige Kruis is gewijd aan Eulalia van Mérida, een katholieke heilige ten tijde van het Romeinse Rijk.

Kathedraal van Barcelona - Cathedral de Barcelona

De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom van Barcelona en heeft een lengte van 93 meter, is 40 meter breed, terwijl de toren een hoogte van 70 meter kent.

Op de exacte plaats van de Kathedraal van Barcelona stond in het begin van de vierde eeuw reeds een Romeinse basiliek, welke echter jaren later grotendeels is vernield – bij één van de stadsverwoestingen door de Moren. De nieuwe kathedraal is gebouwd op de fundamenten van zijn voorganger, maar wel geheel volgens de romaanse stijl. De Kathedraal van Barcelona zoals wij die vandaag de dag kennen is in 1058 ingewijd.

Bezienswaardigheden binnen de Kathedraal van Barcelona

Een bezoekje brengen aan de kathedraal is zeker de moeite waard. Naast het feit dat de entree van de kerk gratis is, is er veel te zien binnen het artistieke monument van de stad. De Kapel van Santa Llúcia, een klooster, een museum, het altaar en de Kapel van de Heilige Christus van Lepant kunt u allemaal aantreffen.
De echte liefhebber kiest voor een rondleiding (welke ongeveer € 6,- kost) in de kathedraal, langs het koor, het klooster om vervolgens vanaf het dak van de Kathedraal te genieten van een uitzicht van de binnenstad van Barcelona.

Praktische informatie Kathedraal van Barcelona

De Kathedraal van Barcelona is gelegen op Plaça de la Seu en is te bereiken via de metro, uitstappen bij halte Jaume I (lijn 4), waarna u nog een klein stukje dient te lopen. Maak een zodanige wandelroute, dat u door de nauwe straatjes van de Gotische wijk kunt via de Kathedraal uit komt op de befaamde Plaça Reial.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Kathedraal van Barcelona

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kathedraal van Barcelona 41.383962, 2.176199