browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Champagneria bar Barcelona

Champagneria Barcelona

De typische Catalaanse sfeer proeven, integreren met de ‘locals’ of even snel staand aan de bar een heerlijke tapasgerecht verorberen; een bezoek aan één van de Champagnerie Bars, Champañeria Can Paixano, is absoluut de moeite waard! In dit artikel geven we u een kijkje in de keuken van één van de leukste Champagnerie bars van Barcelona: Champañeria Can Paixano.

Champañeria Can Paixano

Can Paixano is gelegen pal tussen de wijken Born en Barceloneta. In een afgelegen, smal straatje (Carreer de la Reina Christina, nummer 7) – waar menig rugzaktoerist doorgaans niet zal komen – treft u één van de leukste Champagneria bars aan. Bij binnenkomst moet u uitkijken dat u uw hoofd niet stoot aan de vele uitgestalde hammen. Dit barretje, letterlijk gevestigd in een oude pakhuis, heeft tevens een winkeltje waar u vele typische Catalaanse producten kunt kopen. Maar de doorsnee Catalaan komt bij Champañeria Can Paixano voor de gerechten die ter plekke (staand, Can Paixano kent geen zitplaatsen – en dat maakt het ook zo leuk!) opgegeten kunnen worden. In combinatie met deze uitgebreide lunch, tussendoortje of avondmaal en drinkt hij een goed glas ‘cava’, de Catalaanse naam voor mousserende wijn.

Champagneria bar Barcelona - Champañeria Barcelona

Champañeria Can Paixano, de champagneria bar van Barcelona waar het áltijd gezellig is…

Een ander leuk aspect aan Champañeria Can Paixano zijn de eigen mores binnen de tapasbar. Er geldt de regel dat er na elke derde glas een entrepans (dubbele boterham) of een (koud- of warm) vis- of vleesgerecht moet worden besteld. Dit omdat een Catalaan, zo charmant als hij altijd is, natuurlijk nooit dronken wordt!

Champañeria Can Paixano is met afstand de leukste champagneria bar die Barcelona te bieden heeft en deze authentieke plek dient u echt te bezichtigen!

Champagneria bar Barcelona - Champañeria Barcelona

… en de ‘Cava’ rijkelijk vloeit.