browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Camp Nou

Camp Nou

Camp Nou is het voetbalstadion van topclub FC Barcelona en is gelegen aan de westkant van het centrum van de stad. Dit ware voetbaltheater heeft een capaciteit van maar liefst 99.000 toeschouwers en is daarmee één van de grotere voetbalstadions ter wereld. Camp Nou, letterlijk ‘nieuw veld’, dankt zijn naam aan de lobby van oud-Barcelona preses Francesc Miró-Sans, die met succes pleitte voor een nieuw, groter en omvangrijkere thuishaven voor FC Barcelona. Het typerende aan Camp Nou is dat het stadion nauwelijks opvalt in andere stadsdelen. Reden is dat, op verzoek van de gemeente, het stadion niet in de hoogte mocht worden uitgebreid en er is gekozen om de eerste ring uit te graven.

Camp Nou

Wedstrijd FC Barcelona

Geen kaartje weten te bemachtigen? Bekijk dan een training van FC Barcelona. Hoewel trainingen officieel niet openbaar zijn, zijn er aan de noordkant van het trainingsveld kijkgaten gemaakt. Ochtendtrainingen beginnen doorgaans 10:30 uur en de middagtraining is 17:30 uur.

Camp Nou stadion tour

Altijd al een kijkje willen nemen in de keuken van FC Barcelona en rondsnuffelen in de thuishaven van de voetbalgrootmacht? Met een stadiontour door Camp Nou wordt je door de catacomben, de perszaal en kleedkamers geleid. Daarnaast is het ook mogelijk om een audiotour in het Nederlands te doen. Een stadiontour is voor jong en oud een absolute aanrader!

Camp Nou; praktische informatie

Voor € 23,- heb je een Camp Nou Experience, waar je de voetbaltheater op eigen tempo kunt verkennen. Met een kaartje voor de experience, kun je het museum van FC Barcelona, het stadion, de kleedkamers, spelerstunnel, tribune, catacombe en perszaal bekijken.

Binnenkort kunt u op StedentripBarcelona123.nl hier je online Camp Nou Experience ticket boeken.

Openbaar vervoer naar Camp Nou

Voetbalstadion Camp Nou bereik je erg makkelijk. Als je vanuit het centrum van de stad vertrekt, pak je lijn 3 vanaf Plaza Cataluña en stap je uit bij Palau Reial. Vanaf hier is het een kleine tien minuten lopen.
Als je van de haltes Diagonal, Sants Estació of vanaf La Sagrada Familia komt, pak je lijn 5 en stap je uit op Collblanc. Ook vanaf hier is het slechts even lopen tot het stadion is bereikt.

Adresgegevens Camp Nou

Carrer d’Arístides Maillol s/n
08028 Barcelona
902189900

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-LogoWikitude-Logo
Camp Nou FC Barcelona

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Camp Nou FC Barcelona 41.380384, 2.122268