browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Leukste wijken van Barcelona

Barcelona staat bekend om haar grote aanbod bezienswaardigheden, variëteit aan hoogtepunten en diversiteit aan wijken en districten. Op deze pagina sommen we de leukste wijken van Barcelona voor u op en nemen we u mee naar de bestemmingen die u tijdens uw stedentrip Barcelona absoluut dient te bezichtigen! Bekijk de verschillende wijken op onderliggende webpagina’s voor een overzicht van de leukste hotspots.

Barri Gotic & La Rambla
Het Middeleeuwse hart van het oude Barcelona is een eindeloze wirwar van bochtige steegjes, waar de Romeinse overblijfselen verduisterd worden door tijdloze oude tavernes en merkwaardige winkeltjes. De gastronomische restaurants strijden om uw aandacht en de grunge barretjes en fancy clubs zijn hier in overvloed. Pal in het midden van de wijk gelegen treft u La Rambla, de populairste en bekendste boulevard van Barcelona. Een opvallende verschijning, midden in de wijk Barri Gotic is het Middeleeuws meesterwerk La Cathedral ofwel de Kathedraal van Barcelona en niet ver vandaan kunt u op Placa Reial een groot aantal bars, clubs en eetgelegenheden vinden.

La Ribera
Gekenmerkt door de majestueuze Esglésiade Santa Maria del Mar en gefrankeerd door Parc de la Ciutadella, biedt La Ribera Picasso’s meestwerken in het Museu Picasso, chique concerten in het Palau de la Música Catalana en een bruisend nachtleven rondom Passeig del Born. Waar in de Middeleeuwen elitaire steekspelen plaatsvonden vertoeven de Catalanen vandaag de dag in eetgelegenheden, bars en gastronomische eetwinkeltjes.

El Raval
Gelegen aan de westflank van La Rambla, blijft het chaotische en louche deel van het oude Barcelona immer raadselachtig. Musea voor hedendaagse kunst, hippe hotels en een boeiende mix van historische tavernes geven kleur aan deze multinationale migrantenwijk. De straatjes en het nachtelijk leven aan de waterkant staan bekend van de aanwezigheid van prostituees en drugsdealers en overdag dient u hier op te passen voor zakkenrollers. Met Palau Guëll en de oude kerk Església de Sant Pau del Camp kent de wijk ook zeker enkele zeer fraaie hoogtepunten.

Port Vell & La Barceloneta
Met haar dure jachthaven, winkelcentrum-op-water Maremagnum, de IMAX bioscoop en aquarium, trekt de oude haven wandelaars uit alle hoeken. De voormalige arbeiderswijk La Barceloneta oogt ondanks vele opknapbeurten nog altijd verwilderd, maar is mede door de stranden en de typische steegjes met eetgelegenheden zeer geliefd bij de ‘locals’ en toeristen en dit maakt de wijk een absolute must-see! Na een heerlijk dagje toeven aan het strand en een hapje en een drankje in een van de vele champagneria barretjes die Barcelona rijk is, zult u ook zeker een bezoekje moeten brengen aan het intrigerende Museu d’Historia de Catalunya.

Port Olímpic, El Poblenou & El Forum
Ontstaan door het binnenhalen van de Olympische Spelen in 1992 is Port Olímpic, met haar stranden ten noorden ervan, het symbool van de continue transformatie van de stad Barcelona. El Poblenou, ooit een industriële wijk, is vandaag de dag populair voor technologische bedrijven en welgestelde pensionado. Op de stranden geniet u van zon, zee en cocktails en een bezoekje aan El Forum leidt u naar het zakendistrict en de nieuwste wolkenkrabbers van de stad.

L’Eixample
Ontstaan door de stadsuitbreiding in de late negentiende eeuw, gelegen achter het oude Barcelona is de wijk L’Eixample doorspekt met de grillige wonderen van de Catalaanse modernisme; van La Sagrada Familia, Casa Batlló en La Pedrera tot talloze juweeltjes te danken aan fantasie gedreven architecturen. Druk en vol met winkels, hotels en kantoren is dit het gebied van de middenklasse van de stad.

Gracia & Park Güell
Ooit was Gracia een ware volksbuurt en dat is nog terug te zien aan de smalle straatjes die de namen dragen zoals ‘Broederschap’ en ‘Vrijheid’. Vandaag de dag staan de straatjes en de gezellige pleintjes vol met merkwaardige winkeltjes, cafés, restaurants en barretjes. Te midden van dit gezellige district treft u een van Gaudí’s meesterwerken en de mooiste park van de stad, Park Güell.

La Zona Alta
Breng een bezoek aan Tíbídabo of Pedralbes in de wijk La Zona Alta, waar het grote geld regeert, en waan u een rijke Catalaan. Verspreid over een groot gebied treft u een waaier van bezienswaardigheden; van een middeleeuws klooster tot een pretpark en van chique dineren en drinken tot winkelen. De ware voetbalfan zal tijdens een stadion tour het heilige gras van FC Barcelona’s thuishaven Camp Nou kunnen betreden en de gelukkigen zien de sterren live aan het werk onder de roemruchte klanken van “Barça, Barça, Barça”.

Montjuïc, Sants & El Poble Sec
De heuvel Montjuïc, met zijn kasteel en zijn wonderlijke tuinen en talloze musea is een waar dagje uit! Hier bewondert u het oeuvre van Miro, bestudeert u de schitterende flora en geniet u van een prachtige uitzicht over de stad, de haven en de zee. Vastgeklampt aan de heuvel treft u in de straatjes van El Poble Sec diverse eetgelegenheden en tapasbarretjes.