browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vervoer

Vervoer Barcelona

Barcelona staat bekend als een stad waar de infrastructuur uitstekend op orde is. Gelegen aan de zee heeft Barcelona de beschikking over een grote haven, vliegveld Barcelona El Prat is één van de grootste van het land en de stad heeft een groot netwerk aan openbaar vervoer.

Openbaar vervoer Barcelona

Met het openbaar vervoer in Barcelona zult u al een heel eind komen! Het openbaar vervoer van Barcelona kent honderd stadsbussen, veertig nachtlijnbussen, vier tramlijnen en een zeer uitgebreid ondergronds metronetwerk met negen stadslijnen en zes lijnen tot de uithoeken van Barcelona, ver buiten de stad.

Tram van Barcelona

Barcelona kent zes tramlijnen, welke rijden tussen 2:00 uur in de ochtend en doorrijden tot middernacht.
De tramkaartjes kunnen gekocht worden bij de automaten die u bij elke tramhalte kunt vinden. Een enkele reis kost u € 2,00 en een tienrittenkaart kost € 9,80. Let hier wel op dat u enkel kunt reizen in Zone 1. Bekijk ook meer informatie over de dienstregeling van de tramlijnen Barcelona T1, T2 en T3 en de tramlijnen Barcelona T4, T5 en T6 .

Metro van Barcelona

Barcelona heeft een uitstekend metronetwerk, waarmee u zowel in het centrum als buiten de stad van de ene naar de andere toeristische attractie kan hoppen. Enkele prominente metrostations zijn Plaça Catalunya (in het hart van de stad), Sants Estació, Passeig de Gracia en Barceloneta (dichtbij het strand). Een handige overzicht met de metrolijnen van Barcelona vindt u hier.

De metro in Barcelona wordt beheerd door twee verschillende vervoerdersbedrijven: Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB) en Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). In tegenstelling tot in Nederland, hoef je geen andere kaartjes te kopen bij een overstap naar een andere maatschappij. De metro van Barcelona rijdt op werk- en feestdagen tussen 5:00 uur in de ochtend tot middernacht. Op vrijdagen en feestdagen rijden de metro’s tot 2:00 uur in de nacht en zaterdagavonden rijdt de tram de gehele nacht door.

Auto huren in Barcelona

Scooter huren in Barcelona, Fietstocht in Barcelona