browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Informatie

Informatie Barcelona

U wilt graag een stedentrip naar Barcelona boeken of u staat aan de vooravond van een reis naar Barcelona? Lees hier de leukste informatie over Barcelona, zoals achtergrondinformatie en de geschiedenis van de stad, de districten en wijken van Barcelona en andere leuke weetjes van de stad.

Praktische informatie Barcelona

Barcelona geldt als hoofdstad van de autonome regio Catalonië heeft Barcelona ruim 1,6 miljoen inwoners. De stad ligt in het noordoosten van het Iberisch Schiereiland en is gelegen aan de Middellandse Zee. Barcelona ligt ongeveer 160 kilometer zuidelijker dan de Pyreneeën. In feite wordt Barcelona omheind en omgrensd door de bergketen Serra de Collserola en is daardoor dan ook gebouwd op vele heuvels.

De metropool Barcelona is bestuurlijk gezien opgedeeld in 10 districten: Eixample, Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarria-Sant Gervasi, Gracia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí. Binnen deze districten kent Barcelona vele verschillende type wijken (barrios). Lees hier over onze selectie van de leukste wijken van Barcelona.

Geschiedenis Barcelona

De geschiedenis van Barcelona gaat terug de zevende eeuw voor Christus, toen een Iberisch volk genaamd de ‘Laietanen’ op de plek van de huidige bruisende stad woonden. Lees hier alles over de geschiedenis van Barcelona.

Vervoer

Alles betreft het vervoer in Barcelona is goed geregeld; vliegveld Barcelona El Prat is op 15 kilometer gelegen en perfect bereikbaar, de stad heeft de beschikking over een haven en een uitstekend wegennetwerk. Misschien het belangrijkste voor u is dat Barcelona met vele tram- en metrolijnen een uitgebreid openbaar vervoer netwerk heeft. Lees hier meer over het vervoer in Barcelona.

Klimaat

Barcelona kent een mediterraan klimaat en dit betekent dat u in Barcelona nooit met extreme weersomstandigheden te maken zult hebben. Barcelona heeft lange, warme zomers en milde winters, met weinig regen of sneeuw en nog best veel zon. Vanaf februari is het in Barcelona al erg aangenaam met soms al temperaturen vanaf 20 graden. Doorgaans kunt u van maart tot en met november rekenen op deze temperaturen.

Economie

Achter hoofdstad Madrid is Barcelona de een na belangrijkste stad van de Spaanse economie. Barcelona is al sinds jaar en dag een grote handelsstad, waar vooral de textielindustrie de vorige eeuw belangrijk was voor de groei en werkgelegenheid van de stad. De textielmarkt is in de huidige tijd nog altijd een van de belangrijkste inkomstenbronnen en dit is terug te zien in het straatbeeld van de stad; Barcelona is namelijk een hippe modestad. Door de metamorfose die de stad vanaf 1992 onderging, naar aanleiding van de aanwijzing van Barcelona als organisator van de Olympische Zomerspelen, is de toeristische sector een andere belangrijke peiler van de economie van de stad. Barcelona kan jaarlijks op meer dan 7 miljoen toeristen rekenen.
De stad is tevens organisator en gastheer van diverse internationale evenementen en kent met Barcelona El Prat de op een na grootste luchthaven van de stad.

Meer informatie Barcelona

Kijk hier voor meer specifieke informatie over Barcelona, zoals de bezienswaardigheden in Barcelona of het boeken van vliegtickets naar Barcelona. Wil je nog meer weten of informatie vergaren over Barcelona, bekijk dan de officiële website van de stad.

Informatie Barcelona