browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Barcelona

Het boeken van een stedentrip naar Barcelona betekent dat u terecht komt in een stad waar u van alles kunt doen! De Gotische wijk Eixample kent tal van bouwwerken die op het Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, de stad kent erg fraaie kerken en is bekend om haar ruime aanbod van musea en parken. Daarnaast heeft Barcelona attracties als La Rambla, Arc de Triomph en Camp Nou. De leukste attracties en fraaiste bezienswaardigheden van Barcelona zetten we hier voor u op een rijtje. Van de populairste toeristische trekpleister tot de minder bekende bezienswaardigheden.

De leukste bezienswaardigheden van Barcelona

Modernistische woonhuizen in Eixample
In de Gotische wijk Eixample kunt u zeer fraaie bouwwerken bezoeken, zoals La Sagrada Familia, Casa Bottlo en Casa Mila.

Kerken in Barcelona
De bekendste kerken van Barcelona zijn de Kathedraal van Barcelona, ook wel Catedral de Santa Eulàlia genaamd en de Santa Maria del Mark.

Musea in Barcelona
Bij een bezoek aan Barcelona waant u zich in een Gaudí’s open lucht theater en daarom mag een bezoek aan het Casa Museu Gaudí niet ontbreken! Naast het Gaudí-museum heeft Barcelona veel meer musea te bieden: het Picasso-museum, Museu Nacional d’Art de Catalunya ofwel het kunstmuseum van Catalonië en het Museu d’Art Contemporani de Barcelona: het museum voor moderne kunst. Maar ook Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en het gratis te bezoeken CaixaForum zijn leuke musea om te bezoeken.

Parken in Barcelona
Het door Antoni Gaudí ingerichte en wereldbekende Park Guëll, het wonderlijke Parc de la Ciutadella in de Oude Stad en het aan de zee gelegen Parc de Montjuïc; ook op gebied van groenvoorziening heeft de stad een riant aanbod en erg leuke parken.

Andere bezienswaardigheden in Barcelona
De drukke winkelstraat La Rambla, het voetbaltheater en thuishaven van FC Barcelona Camp Nou of Montjuïc, waar zowel het Olympisch dorp van de Olympische Spelen van 1992 is gebouwd als dat er het schitterende Jardí Botànic kan worden bezocht; Barcelona heeft nog tal van andere leuke bezienswaardigheden.